بازگشت

ویتامین E چیست؟

۱۳۹۹/۱۲/۰۳ (۰) دیدگاه
ویتامین E چیست؟

تقریبا یک قرن پیش محققین ترکیبی را در روغن های گیاهی کشف کردند که برای تولید مثل در موش ها ضروری بود.ترکیبی از آن استاندارد طلایی فعالیت ویتامین E می باشد.

ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان

ویتامین E مانند بتا-کاروتن یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است و با اکسید شدن سایر مواد را از اکسیداسیون محافظت می کند. ویتامین E اثر آنتی اکسیدانی مهم به خصوصی در ریه ها دارد، جایی که سلول ها در معرض غلظت های بالای اکسیژن قرار دارند. ویتامین E همچنین ریه ها را از آلاینده های هوا که اکسیدان های قوی هستند، حفاظت می کند.

با این وجود نتایج مطالعات بالینی کنترل شده که در آن ها به افراد مکمل ویتامین E داده شده، ناامید کننده بوده است. محققین طراز اول ویتامین E خاطر نشان کرده اند که مطالعات انجام شده در مورد مکمل ویتامین E چند نکته ی مهم متفاوت مانند انتخاب نمونه ها، منبع ویتامین، مقدار ویتامین و پیامدهای مطالعه شده دارند. مطالعات بیشتری که این مقوله ها را مد نظر قرار دهدممکن است رابطه ی بین ویتامین E و بیماری قلبی را روشن کند. در حال حاضر انجمن قلب آمریکا از مصرف میوه ها و سبزی های غنی از آنتی اکسیدان و مغزها و غلات کامل برای کاهش خطر بیماری قلبی حمایت می کند.

کمبود ویتامین E

هنگامی که غلظت خونی ویتامین E به پایین تر از سطح حیاتی برسد، گلبول های قرمز به دلیل اکسید شدن اسیدهای چرب غیر اشباع غشا شکسته شده و محتویات آن ها بیرون می ریزد. این نشانه ی کلاسیک کمبود ویتامین E که همولیز اریتروسیت نامیده می شود، در نوزادان نارس دیده می شود که قبل از انتقال ویتامین E از مادر به جنین که در هفته های آخر بارداری اتفاق می افتد، به دنیا می آیند. درمان با ویتامین E کم خونی همولیتیک را تصحیح می کند.

از دست دادن هماهنگی عضلانی و رفلاکس ها همراه با اختلال در حرکت، بینایی و گفتار از جمله نشانگان کمبود ویتامین E در بزرگسالان است. درمان با ویتامین E تمام علایم مذکور را تصحیح می کند.

کمبود ویتامین E در بالغین معمولا با بیماری ها همراه است، به خصوص بیماری هایی که موجب سوء جذب چربی می شوند مثل بیماری های کبدی، صفراوی و پانکراس و بیماری های مختلف ارثی موثر بر هضم و استفاده از مواد مغذی. در موارد نادر کمبود ویتامین E در افرادی که به بیماری مبتلا نیستند، پس از سال ها مصرف رژیم غذایی کم چربی مثل مارگارین ها و سس های سالاد رژیمی به عنوان تنها منبع چربی یا مصرف رژیم غذایی بسیار فرایند شده یا مواد غذایی پیش پخته رخ می دهد. حرارت دادن زیاد هنگام فرایند کردن مواد غذایی موجب تخریب ویتامین E می شود.

مسمومیت با ویتامین E

مصرف ویتامین E موجود در مواد غذایی بی خطر است. نشانگان مسمومیت ناشی از بازه ی وسیع دریافت ویتامین E به ندرت گزارش شده است. با مشخص شدن عمل اکسیدانی ویتامین E در مقابل بیماری ها مصرف مکمل آن در سال های اخیر افزایش یافته است. در نتیجه نشانه های مسمومیت در افراد دیده شده است.

مسمومیت با ویتامین E تقریبا شایع نیست و اثرات آن به شدت مسمومیت با ویتامین A و ویتامین D نمی باشد. مقادیر بسیار زیاد ویتامین E در فعالیت لخته کردن خون توسط ویتامین K مداخله کرده و عمل داروهای ضدانعقاد را تشدید کرده و به خونریزی منجر می شود. بالاترین مقدار قابل تحمل ویتامین E (1000 میلی گرم) 650 برابر بیشتر از مقدار توصیه شده دریافت آن برای بزرگسالان (15 میلی گرم) است.

ویتامین E در مواد غذایی

ویتامین E در مواد غذایی پراکنده است. بیشتر ویتامین E رژیم غذایی حاصل مصرف روغن های گیاهی و محصولات تهیه شده از آن ها مثل مارگارین، سس های سالاد، روغن شیرینی پزی می باشد. روغن جوانه ی گندم از نظر ویتامین E بسیار غنی است. دانه های کامل، میوه ها و سبزی ها و مغزها سایر منابع ویتامین E هستند. از آنجایی که ویتامین E با فرایند حرارتی و اکسیداسیون از بین می رود، مواد غذایی تازه بهترین منابع آن هستند.

نظرات (۰)

ارسال دیدگاه